fredag 18 maj 2007

Fotboll och spår

Vilken härlig dag vi har haft idag. Vackert väder, spår, grill-middag hos husses föräldrar och fotbollsspel.

Vi började med att spåra i morse och vi hade med oss kameran för en gångs skull :D Svea var hur duktig som helst. Vi hade lagt två ganska svåra spår (ett ganska snirkligt och ett långt med 90-graders svängar). Vi lät dom ligga en timme, medan vi gick runt lite i skogen och Svea tog sig ett dopp, sen gick vi tillbaka och släppte henne på spåren. Hon följde perfekt och hon apporterade till och med pinnen. Vi var sååå stolta!

Senare på eftermiddagen begav vi oss iväg till Eriks föräldrar för att äta grillat ute på deras baksida. Svea var självklart med och skötte sig galant medan vi åt. Efteråt spelade Erik, hans bror Martin och pappa Bosse fotboll med Svea. Hon utklassade dom!!! :D Visst, man ska inte stressa upp henne för mycket med bollar, men alla inklusive Svea hade "the time of their life".

I onsdags var vi på gratis anti-drag-i-koppel-kurs. En klar förbättring efteråt! Nu går hon fint vid vår sida och kan koppla av istället för längst fram där hon alltid var på helspänn. Dessutom var hon jätteduktig på kursen med de andra hundarna. Hon brydde sig knappt om dom, inte ens när vi gjorde mötesövningar. Hon var heller inte alls så gnällig som hon var på valpkursen. Vi ska förresten börja på Vardagslydnads-kurs på måndag. Det ska bli kul.

Kolla in igen om några dagar, det kommer att bli en aktiv helg... hoppas vi kommer ihåg kameran bara.

Spårsele och lina, nu är det spårdags!

Här bär det av efter spåret

En svår sväng, som Svea dock klarar galant. Det gäller bara att koncentrera sig.



Här har Svea hittat pinnen och kommer in med den till matte


När man spårat så duktigt får man koppla av en stund med sin älskade boll!

FOTBOLL

Fotbollslaget
f.v. Bosse, Martin, Erik
liggande: Svea






Min boll!!!

Inga kommentarer: